Szállások, hotelek

Szállások, hotelek

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha szállodát választunk?

2018. július 26. - Nagy Tibor Szallasbloghu

Egy nyaralás megtervezése nem egyszerű feladat, a legnehezebb része pedig megtalálni a legtökéletesebb szálláshelyet a család számára, ahol az árak se szörnyen magasak, és a kiszolgálás is minőségi, elfogadható. Cikkünkben most adunk némi táppontot ahhoz, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni mielőtt lefoglaljuk a szállodát.

szep-szalloda2.jpg

 

Első nekifutásra mindenképp a helyszínt kell kiválasztani, ami lehet más országban, de akár belföldön is, hiszen hazánk rendkívül gazdag látnivalókban. Azt vegyük figyelembe, hogy egy nagyobb város szállodája, ami az emberek, turisták által is rendkívül közkedvelt, jóval költségesebb lesz, mint egy kisebb településen fellelhető hotel. Az is nagyban meghatározza az anyagiakat, hogy a városnak mely részén szeretnénk megszállni. A Google térkép segítségével még otthonunkban előzetesen bejárhatjuk a környéket, láthatjuk, hogy vannak-e boltok, tudunk-e majd vásárolni, ha szükségünk van valamire, milyen éttermek találhatóak ott, rossz idő esetén vannak-e egyéb lehetőségeink, látnivalókban mennyire gazdag a térség.

 

A közbiztonság sem utolsó szempont, mindenképp érdeklődjük meg, hogy nem-e leszünk veszélyben, ha este kint tartózkodunk az utcán, illetve nem- e gyakoriak a betörések, rongálások, rablások, mivel ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, fontos, hogy biztonságban legyünk.

 

A település feltérképezését követően válasszuk ki a szállodát. Olvassuk el más vendégek értékeléseit, véleményeit, amelyekre az internet segítségével könnyen ráakadhatunk, közvetlenül beírhatjuk a Google keresőjébe, vagy az érintett szálloda weboldalán is megtalálhatjuk, illetve TripAdvisoron keresztül. A feltüntetett értékelések rendkívül fontosak, hiszen rávilágítanak arra, hogy milyen az adott hotel hozzáállása. Tiszták-e a szobák, rendezettek-e a közösségi helyiségek, segítőkészek-e az alkalmazottak és, hogy milyen minőségűek a szolgáltatások. Ha egy szálloda mindezekre odafigyel, a vendégek elégedettek lesznek és valószínűleg máskor is visszatérnek.

 

Természetesen a pihenni vágyók nagyobb százalékban szeretnék mindezt viszonylag kedvező áron igénybe venni, éppen ezért az ár az egyik legmeghatározóbb pont a döntés meghozatalában. Célszerű a jó értékeléseket kapottakat egymással összevetni és kiválasztani azt, amelyik nem terheli meg nagyon a pénztárcánkat.

 Szeretne még olvasni a témában, hogy hogyan válasszon szállodát Budapesten és vidéken? Kattintson a linkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://szallasok-hotelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9114143765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása